Regels in de klas

Allereerst is het belangrijk om leerlingen uit te leggen waarom de telefoon-tas wordt ingezet. Als leerlingen de achterliggende gedachte weten, zullen ze dit ook eerder accepteren.

  • Elke leerling heeft een eigen nummer. Dit kan je eventueel doen aan de hand van de leerlingenlijst van de stamklas.
  • Bij binnenkomst doen de leerlingen hun telefoon in hun eigen vakje van de telefoon-tas
  • De leerlingen zorgen dat de telefoon uitstaat of op vliegtuigmodus
  • Indien de docent de telefoon functioneel wil inzetten tijdens de les, laat hij/ zij de leerlingen (bijv. eerst nummers 1 t/m 6, dan 7 t/m 13 etc) de telefoon pakken. Na afloop stoppen de leerlingen hun telefoon weer terug in hun vakje van de telefoon-tas.
  • Aan het eind van de les, laat de docent de leerlingen hun telefoon weer uit de tas halen. Alle leerlingen hebben hun telefoon gepakt, voordat ze het lokaal verlaten.

Als tijdens de les blijkt dat een leerling de telefoon niet heeft gedeponeerd in de telefoon-tas of zijn geluid aan heeft laten staan, levert de docent de betreffende telefoon in bij de verzuim coördinator en kan de leerling de telefoon na 16.30u ophalen. Daar maakt de leerling ook een afspraak om 2 uur na te komen (uiteraard kunnen de regels naar eigen inzicht/ de visie van de school aangepast worden)